Ana Sayfa / Kişisel Gelişim / Namaz kılınca bedenimizde neler oluyor

Namaz kılınca bedenimizde neler oluyor

Namaz kılınca bedenimizde neler oluyor ? Tüm dünyada yapılan bilimsel araştırmalarda, namaz kılmanın, kulluk vazifesi olmasının ve manevi faydalarının yanı sıra, insan vücudu üzerindeki çok çeşitli mucizevi faydaları tespit edilmiştir. Günlük hayatta yaşadığımız depresyon, stres, anksiyete, vesvese gibi bir çok ruhsal ve bedensel rahatsızlıklarımıza namaz mucizevi bir şekilde şifa olmaktadır. Namaz, farz bir ibadet olmasının yanı sıra, hem dünya hem de ahiret hayatımızda bizleri gerçek mutluluğa ve huzura kavuşturacak bir vesiledir.

namaz-kilinca-bedenimizde-neler-oluyor
Namaz kılınca bedenimizde neler oluyor

Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Ulusal Işın Teknolojisi Merkezi’nde yapılan bir bilimsel araştırma, secde etmenin insanı kanserden koruduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu araştırmaya göre, Allah’a (c.c.) secde esnasında vücudumuzdaki 7 azanın yerle teması sayesinde vücutta biriken elektromanyetik yük dışarı atılmaktadır. Bu yükün dışarı atılması yorgunluğu ve çeşitli hastalıkların oluşumunu engellediği için çok faydalıdır. Secde esnasında yeryüzünün merkezi olan Kabe’ye yönelmek vücuttaki elektrik yükünü dışarı atmak için en uygun pozisyondur. 

Namaz kılınca bedenimizde neler oluyor?

  • Namaza başlamadan önce abdest alarak bedenimizdeki negatif aurayı, eksi elektriği temizlemiş oluyoruz.
  • Namazda yapılan hareketler yavaş olduğundan kalbi yormaz ve günün muhtelif saatlerinde olduğu için insanı devamlı dinç tutar.
  • Günde başını seksen defa yere koyan bir kimsenin beynine ritmik olarak fazla kan ulaşır. Bu yüzden beyin hücreleri iyice beslendiğinden hafıza ve şahsiyet bozukluklarına, namaz kılanlarda çok daha az rastlanır. Bu insanlar daha sağlıklı bir ömür geçirirler.
  • Namaz kılanların gözleri, muntazam olarak eğilip doğrulmaktan dolayı daha kuvvetli kan deveranına sahip olur. Bu sebeple, göz içi tansiyonunda artma olmaz ve gözün ön kısmındaki sıvının devamlı değişmesi temin edilmiş olur. Gözü “katarakt” veya “karasu” hastalığından büyük ölçüde korur. Göz merceklerinin kasılmadan görebildiği ve böylelikle rahatlayıp dinlendiği mesafe 1,5 metre civarındadır. Bu mesafe ise, namaz kılan kişinin secde yaptığı yere olan uzaklığıdır. Namazda secde yapılan yere bakılır ve böylelikle farkında olmadan göz mercekleri dinlendirilir.
  • Namaz kılmadaki izometrik hareketler, midedeki gıdaların iyice karışmasına, safranın kolay akmasına ve dolayısıyla safra kesesinde birikinti yapmamasına, pankreastaki enzimlerin kolay boşalmasına yardımcı olduğu gibi, kabızlığın giderilmesinde de rolü büyüktür. Böbreğin ve idrar yollarının iyice çalkalanmasından, böbrekte taş oluşumunun önlenmesine ve mesanenin boşalmasına da yardımcı olmaktadır.
  • Beş vakit kılınan namazdaki ritmik hareketler, günlük hayatta çalıştırılamayan adale ve eklemleri çalıştırarak, artroz ve kireçlenme gibi eklem hastalıklarını ve adale tutulmalarını önler.
  • Vücut sağlığı için temizlik önemli bir unsurdur. Abdest ve gusül, hem maddi, hem de manevi bir temizliktir. Namaz, temizliğin ta kendisidir. Zira hem bedeni, hem de ruhi temizlik olmadan namaz olmaz. Abdest ve gusül bedeni temizliği sağlar. İbadet görevini yerine getiren bir kimse, ruhen dinlenmiş, temizlenmiş olur.

Kaynak: İlahi Dokunuş ve Şifanın Şifresi kitabı .

 

Instagram’da bizi takip etmek için tıklayın: https://www.instagram.com/ilahisifa/

instagram logo ile ilgili görsel sonucu

Biberiye yağının faydaları ve kullanımı 

Namaz kılınca bedenimizde neler oluyor ? Namaz, farz bir ibadet olmasının yanı sıra, hem dünya hem de ahiret hayatımızda bizleri gerçek mutluluğa ve huzura kavuşturacak bir vesiledir.

Hakkında bimaktuel

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir